Festival S'Illo
Estepa Teatre clausura el Festival Internacional S'Illo de Santanyí amb la seva obra “Helpo”
La representació serà el proper diumenge 8 de setembre al Teatre Principal de Santanyí i els integrants del grup teatral també faran entrega de la Teta Premium, els premis del festival.
festivalsillo 06/09/2024 - 11:44:22

Estepa Teatre clausura el Festival Internacional S'Illo de Santanyí amb la seva obra “Helpo”

La representació serà el proper diumenge 8 de setembre al Teatre Principal de Santanyí i els integrants del grup teatral també faran entrega de la Teta Premium, els premis del festival.

La companyia Estepa Teatre de la Fundació Estel de Llevant clausurarà el Festival s'Illo de Santanyí amb la seva obra “Helpo. Això ha pres per bé!”. Serà el proper diumenge 8 de setembre, a les 20 hores al Teatre Principal de Santanyí, en el marc de l'onzena edició del festival internacional d'arts escèniques, que enguany posa especial èmfasi en la salut mental. Els integrants del grup teatral posaran punt i final a l'esdeveniment fent entregade la Teta Premium, els premis del festival.

Les entrades tenen un cost de 8 euros i ja es poden adquirir en el següent enllaç: https://entradium.com/events/helpo-aixo-ha-pres-per-be-estepa-teatre

Estepa Teatre continua així la gira d'“Helpo”, després d'haver estrenat l'obra en l'Altre Festival Internacional d'Arts Escèniques i Salut Mental de Barcelona i d'haver-la presentat al Teatre Municipal de Manacor.

La companyia, nascuda l'any 2002 i ja consolidada a l'escena teatral de Mallorca amb una vintena d'obres, segueix refermant-se com a referència cultural i social de l'illa amb la seva implicació en el Festival Internacional de S'Illo i la seva participació en projectes com el documental “En un lugar de la mente”, una iniciativa de 3 Salut Mental, José Corbacho i Catalina Solivellas.

Manel I. Serrano, director d'Estepa Teatre, dramaturg i creador d'Helpo, descriu així la seva obra: “Helpo vol dir ajuda en esperanto. És un enlloc eteri on viuen els integrants d'Estepa Teatre. Allà, dins la macula, cadascun d'ells ha muntat una oficina de socors, un espai d'ajuda, un taller d'ànimes perdudes. Hi ha un capellà pecador que es posa d'exemple per aixoplugar les nostres culpabilitats, una cuidadora de malalts que llegeix fragments de novel·les i un bon grapat més de cuidadors que viuen per ajudar a qualsevol que els visiti. És com un polígon enmig del cel ple de paradetes de persones que donen acompanyament. Proveiran de conhort i valiment als seus clients? O tot quedarà com una prova d'amor més d'aquest grup de somiatruites?”.

Aquests són els personatges i els actors i actrius que els interpreten:

Capellà Ramon (Toni Ramon)
Matter Nostra (Nena Perelló)
Elisenda Pescanova (Mª Antònia Alzamora)
Hostessa d'avió (Consuelo López)
Escriptor del Boom Llatinoamericà (Bernabé Bogliaccini)
Makindena Fuertes (Magdalena Pérez)
ManoWar (Esther Sierra)
En Víctor el mecànic (Joan Genovard)
Notària de vida (Carme Serrano)
Canela, Canelita. Doctora Cariños (Arcen Torres)
Poeta Cuidadora (Margalida Tomàs)
L'Aurora del Carrer Avinyó (Teresa Riart)
Sergio Dalmata (Miquel Gomila)
La Veterana del Domund (Maria Bel)
La Pitonisa del Molinar (Agustí Garcia)
Soprano renta-ànimes (Encarna Valera)

La Fundació Estel de Llevant és una entitat sense ànim de lucre que forma part de 3 Salut Mental i que treballa des de 1996 a les comarques del Pla i Llevant de Mallorcaper fomentar la salut mental, crear oportunitats laborals i assegurar l'empoderament, autonomia i els drets de les persones diagnosticades en els municipis de les comarques del Pla i Llevant de Mallorca.Està formada per70 professionals especialitzats en diferents àmbits, que cada any acompanyen i ajuden prop de 350 persones diagnosticades i els seus familiars a través de diferents serveis, programes i activitats.

El grup de Teatre d’Estel de Llevant forma part de les activitats desenvolupades perl’associació gairebé des dels seus inicis, permetent treballar en l'àmbit terapèutic múltiplesaspectes de la persona com l'atenció, la concentració, la memòria, l’expressió corporal,l’autoestima o l'empatia, entre d'altres. A més, aquesta activitat afavoreix la visibilitat delcol·lectiu de salut mental també com a productors de béns culturals.

 

Reciente
Visto
Comentado