El PI MIGRACIÓ
Salas: “Ni PP ni PSOE han fet res per mitigar la crisi migratòria que patim”
El Pi exigeix que totes les institucions s’impliquin i donin solucions a aquesta crisi migratòria
elpi.com 06/09/2024 - 11:46:20

Salas: “Ni PP ni PSOE han fet res per mitigar la crisi migratòria que patim”

El Pi exigeix que totes les institucions s’impliquin i donin solucions a aquesta crisi migratòria

El portaveu d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSal Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha tornat a reclamar una solució per la crisi migratòria que pateixen les Illes Balears. “No pot ser que ni l’Estat espanyol i la Unió Europea ens deixin tirats amb aquesta crisi migratòria tan greu que patim. Necessitam solucions urgents”, assegura Salas.

La formació veu amb preocupació l’arribada massiva de migrants a les costes de les Illes. “Els països d’origen no es poden desentendre i manco dels menors que arriben a les nostres costes de manera il•legal. I els consols d’aquests països també s’han d’implicar per resoldre aquesta situació”, assegura. “Ens hem d’aferrar tots”.

Els Consells no tenen capacitat per atendre-los així com toca i han de ser els seus països els que els reclamin i se’n facin càrrec. I són el Govern Central i la Unió Europea els que ho han d’exigir i, si és necessari, retornar-los als seus països”, assegura.

Salas insisteix que “hi ha d’haver una política comuna europea migratòria.Les fronteres espanyoles també són europees i el problema migratori és responsabilitat de tots els estats mebres i s’ha de compartir”.

Les Balears no sóm capaços de fer front a aquest allau de migrants i ni PP ni PSOE no han fet res per mitigar ni pal•liar aquesta situació. Una situació que no és nova, tot i que ara s’ha agravat. Ara tothom s’omple la boca demanant una solució, però ningú ha fet res per prever-la”, explica el conseller.

Sempre ens han tractat com una colònia; nomès les interesa recaptar doblers, col•locar la seva gent i quan tenim un problema ningú s’enrecorda”, ha sentenciat Salas.

 

Reciente
Visto
Comentado