300 m2 amb zona enjardinada i sistemes de descans.
Finalitzen les obres de prolongació del carrer de na Ferrilla d’Inca, aquesta actuació millora la connectivitat de la barriada de Sant Francesc amb el centre de la ciutat i revitalitzarà la zona
Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Andreu Caballero, destaca que «estam convençuts que d’aquesta manera contribuirem a recuperar urbanísticament i patrimonialment aquesta barriada.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 30/08/2024 - 08:30:00
La finalitat d’aquesta actuació és revitalitzar el casc antic com a motor econòmic de la ciutat. Sant Francesc és una barriada històrica de la ciutat, durant molt d’anys oblidada, i ara

Finalitzen les obres de prolongació del carrer de na Ferrilla d’Inca. Aquesta actuació millora la connectivitat de la barriada de Sant Francesc amb el centre de la ciutat i revitalitzarà la zona. Alhora, s’ha creat un espai lliure públic d’aproximadament 300 m2 amb zona enjardinada i sistemes de descans. L’Ajuntament d’Inca ha obert ja el nou vial que connecta el carrer Om amb el carrer de na Ferrilla. Ara l’històric arc és la porta d’accés a un ampli espai públic i un carrer de plataforma única, que millora la connectivitat i la circulació de vianants entre la barriada de Sant Francesc i el centre de la ciutat.

«La finalitat d’aquesta actuació és revitalitzar el casc antic com a motor econòmic de la ciutat. Sant Francesc és una barriada històrica de la ciutat, durant molt d’anys oblidada, i ara, amb aquest nou espai públic i l’eliminació del mur de la plaça del mercat torna a estar connectada amb el centre de la ciutat y la zona comercial», explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Per dur a terme aquesta intervenció, que ha suposat una inversió aproximada de 500.000 euros, el consistori prèviament va haver d’expropiar i enderrocar alguns edificis, els quals es trobaven en males condicions

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Andreu Caballero, destaca que «estam convençuts que d’aquesta manera contribuirem a recuperar urbanísticament i patrimonialment aquesta barriada. Un dels nostres principals objectius és la regeneració i renovació urbana, alhora que potenciam la recuperació del nucli antic. Per tant, aquesta era una passa totalment necessària per iniciar un procés d’integració i millora del barri de Sant Francesc».

Així doncs, amb aquest nou vial que enllaça el carrer de Na Ferrilla amb el carrer Om l’Ajuntament d’Inca ha creat un nou espai públic per a vianants, que permet l’accés directe caminant des de Sant Francesc fins a la plaça del Mercat Cobert, impulsant la connectivitat amb el centre i la zona comercial del municipi.

Per dur a terme aquesta intervenció, que ha suposat una inversió aproximada de 500.000 euros, el consistori prèviament va haver d’expropiar i enderrocar alguns edificis, els quals es trobaven en males condicions, per guanyar l’espai necessari per poder fer la plaça i el vial. Aquesta actuació s’emmarca en el pla estratègic impulsat per l’Ajuntament amb la finalitat de millorar urbanísticament el centre i potenciar i revitalitzar el nucli antic de la ciutat.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado