TENNIS. Juan Carlos Chía, campió d'Espanya en la modalitat Special Olympics
L’Ajuntament de Manacor ha celebrat aquest dimecres horabaixa la III Gala de l’Esport, un reconeixement als esportistes del municipi, Elena Gómez ha estat la padrina
BÀSQUET: Maria del Mar Ordinas, convocada amb la Selecció Espanyola per anar al campionat d'Europa a Hongria i campiona d’Espanya del torneig junior NBA a Abu Dhabi.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 06/09/2024 - 09:50:13
PESCA SUBMARINA: Sebastià Torre, integrant de la Selecció Espanyola de Pesca Submarina. Club Perles Manacor. Malén Sart Bonnón, campiona del món individual i per equips. Club Perles Manacor.

Manacor reconeix els esportistes del municipi a la III Gala de l’Esport. La gimnasta Elena Gómez ha estat la padrina de l’acte, que ha homenatjat Miquel Jaume i Toni Pascual . L’Ajuntament de Manacor ha celebrat aquest dimecres horabaixa la III Gala de l’Esport, un reconeixement als esportistes del municipi. L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal d’Esports, ha tengut lloc a l’Auditori de Manacor.

La Gala ha reconegut els esportistes empadronats, nascuts a Manacor o membres d’un club del municipi que han aconseguit mèrits esportius entre el juny de 2023 i juny de 2024. Concretament, els mèrits premiats són els següents: haver quedat 1r, 2n o 3r en un campionat oficial d’àmbit estatal o internacional; 1r de Balears en un campionat oficial d’àmbit autonòmic; ascens en categoria sènior; haver estat convocat per formar part d’una selecció. L’acte ha reconegut un total de 180 esportistes, mostra de la bona salut esportiva de Manacor.

APNEA: Juan Antonio Jiménez Servera, del club Blausub com a campió de Balears d’apnea indoor. Ernestina Pons Sbert, campiona de Balears. Club Perles Manacor. Joan Sans Amengual

La gimnasta Elena Gómez ha estat la padrina de l’acte. Elena Gómez va aconseguir el 24 de novembre de 2022 convertir-se en campiona del món de gimnàstica artística al Campionat Mundial de Drebecen i, entre molts d’altres mèrits, ha estat campiona d’Espanya sis vegades. Nascuda a Manacor, l’any 1985, ha dedicat tota la seva vida a la gimnàstica artística.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat en la seva intervenció que els valors de l'esport són aplicables també a la vida i que l'èxit no és guanyar, sinó ser capaç d'aixecar-se moltes vegades i persistir. Oliver ha agraït especialment les paraules d'Elena Gómez i ha lloat les figures de Miquel Jaume i Toni Pascual pel tot el que han significat per a l'esport manacorí i mallorquí.

L’acte ha homenatjat enguany Miquel Jaume i Toni Pascual. L’acte ha homenatjat enguany Miquel Jaume i Toni Pascual, a qui l'Ajuntament de Manacor els ha concedit un guardó d'honor per la seva contribució a l'esport manacorí.

Miquel Jaume Roig (1953-2021), fundador i president del Palma Futsal, figura destacada de l’esport balear, president i fundador del Palma Futsal. Va dirigir el CE Manacor la temporada 1992/93, quan va fer-se amb el campionat de 3a i aconseguí que l’equip ascendis a 2a B. El 1998 fundà l’Associació Esportiva Manacor, llavor del Fisiomedia Manacor, l’equip d’elit que el 2008 aconseguí l’ascens a la Divisió d’Honor i que va dur el futbol sala a dalt de tot.

Toni Pascual, un manacorí que ha tingut un paper destacat en l'esport de Manacor, especialment en el futbol. Va començar com a porter a l'equip del Manacor i, després de diverses experiències en altres equips, incloent-hi jugar a Primera Divisió amb el Rayo Vallecano, va tornar a Mallorca, on va continuar la seva carrera esportiva i professional. El seu impacte a Manacor va ser molt més enllà de la seva carrera com a jugador. Va treballar a l'Ajuntament, on va ser clau en el desenvolupament d'instal·lacions esportives, com el Poliesportiu Miquel Àngel Nadal i la climatització de la Piscina Municipal. També va ser pioner en integrar activitats extraescolars dins de les instal·lacions municipals i va ser una figura clau en la promoció i el desenvolupament de diferents esports a la comarca. La seva contribució a l'organització de grans esdeveniments esportius a Manacor, així com la seva dedicació a formar joves porters.

A continuació, la relació de persones i clubs guardonats:

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA-ESPORTIVA: Emma Bernabé, Aina Sureda, Clàudia Sánchez, Berta Servera, Naroa Suárez, Pau Mayol, Martina Silvano, Melania Hernández, Carla Ortega, Sílvia Lu Forteza, Dúnia Hinojosa, Laura Garcia i Maria Antònia Ferriol. Campiones de Balears de gimnàstica artística en diferents modalitats, totes elles del Club Olímpic Cor. Llucia Mondéjar, campiona d’Espanya per equips i individual Base 5, terra, bot i paral·leles. Club Olímpic Cor. Chloe Montosa, campiona d’Espanya per equips. Marina Muñoz, campiona d’Espanya per equips i subcampiona d’Espanya individual Base 5 i tercera posició al campionat d’Espanya a Bot. Valentina Pujades, campiona de Balears a diferents modalitats i campiona d’Espanya via Olímpic 4 a l’aparell de bot. Miquel Socias, campió d’Espanya individual Base 2 i paral·leles i subcampió d’Espanya a bot base 2.

VÒLEI I VÒLEI PLATJA: L’equip cadet masculí Sub17 de vòlei platja, l’equip sub21 femení de volei platja i l’equip sènior femení de vòlei com a campiones i campions de Balears, tots ells del Club Voleibol Manacor i integrats per: Guillem Cabrer, Pere Andreu Martínez, Pere Flaquer, Carmelo Serrano, Natàlia Binimelis, Laura Galmés, Kellu Cristina Canhete, Antònia Maria Riera, Paula Sitges, Rosa Mesquida, Bel Amer, Rosa Barceló, Llucia Santandreu, Cristina Sureda, Carla del Cacho, Mariona Oliver, Mar Quetglas, Carmen Serrano, Pere Perelló, i amb menció especial a Pere Flaquer i Pere Andreu Martínez com a subcampions d’Espanya de vòlei platja. Tonina Pont i Tinons Munar com a campiones de vòlei platja d’Espanya per seleccions. Emma Martínez Molina, del Club Voleibol Porto Cristo com a subcampiona d’Espanya.

TENNIS TAULA: Ascens d’autonòmica a Superbalear: Jaume Barceló, Pere Canet, Miguel Sorroche, Miquel Jaume Febrer, Cristian Guimerà, Miquel Ginard Obrador, Joan Artigues. Club Tennis Taula de Manacor. Campions de Balears: Antonio Iglesias, Andreu Pasqual, Joan Muñoz, Sergio Luis de Prado, Alejandro Mateos, Pere Fons, Laura Vanrell, Alfonso Alcañiz, Alvaro Castillo. Club Tennis Taula de Manacor. Menció especial a Jaume Riera com a subcampió d’Espanya. Club Tennis Taula de Manacor.

ATLETISME: Campions de Balears per equips: Climent Alzamora, Alejandro Lozano, Albert Melis, Mihai Salom, Rafel Lluís Vicens, Llorenç Cobos, Tomeu Pol, Haimadou Conteh, Héctor Granja, Pere Rosselló, Tomeu Bassa, Martí Ferriol, Joan Estelrich. Club Total Team de Manacor. Rebecca Aranda, campiona de Balears de llançament de javelina. Club Total Team de Manacor. Joao Vithor Puigròs, campió de Balears 3000 m. Club Total Team de Manacor. Jordi Villó, campió de Balears de martell. Club Total Team de Manacor. Joan Toni Vaquer, campió de Balears de salt amb perxa. Club Total Team de Manacor. Campiones de Balears de 10 quilòmetres ruta. Margalida Umbert, Maria Magdalena Socies, Isabel Collado, Antònia Roca, Antònia Riera. Club Atletisme Manacor. Campions de Balears de Cross: Martí Nadal, Pere Fons, Pau Santamaria, Kai Prats, Llorenç Mas, Eugeni Cobos, Mateu Berga, Andreu George Peake Adrover, Javier Aranda, Pau Rincón, Lluís Molina. Club Atletisme Manacor. Campions de Balears en diferents modalitats (llançament de disc, pes, javelina, trail, salt d’alçada i mig marató entre d’altres): Biel Martínez Ginard, Pere Sebastià Pascual, Paula Santos-Rodríguez, Antoni Melis, Javier Aranda, Jaume Munar, Margarita Servera, Isabel Martorell. Club Atletisme Manacor. Juanjo Luquet, campió de Balears i 3r classificat al Campionat d’Espanya Master. Club Atletisme Manacor.

JUDO: Campions de Balears en la seva modalitat: Sergi Bueno, Daniel Mascaró, Josep Pérez, Antoni Pont, Pep Lluís Gallardo i Joan Perelló. Dojo Muratore. Inès Morell i Marisé Jara, segones al Campionat d’Espanya de Katas. Dojo Muratore. Joana Maria Puigserver i Llorenç Gayà, subcampions d’Espanya, subcampions d’Europa i sisena posició al mundial de Katas 2023 a la modalitat Goshin Jutsu No Kata.

KICK BOXING: Mohamed Tahrioui del Club Agelai, campió de Balears de Kickboxing. MUAY THAI: Nour el Yakin Bezzizi, subcampió d’Espanya de Muay Thai. Lídia Grimalt, Bilal es Soufi i Leam Valencia, campions d’Espanya. RC Fight Club

BÀSQUET: Maria del Mar Ordinas, convocada amb la Selecció Espanyola per anar al campionat d'Europa a Hongria i campiona d’Espanya del torneig junior NBA a Abu Dhabi.

APNEA: Juan Antonio Jiménez Servera, del club Blausub com a campió de Balears d’apnea indoor. Ernestina Pons Sbert, campiona de Balears. Club Perles Manacor. Joan Sans Amengual, subcampió d’Espanya de Cazafoto Apnea i campió de Balears. Club Perles Manacor.

PESCA SUBMARINA: Sebastià Torre, integrant de la Selecció Espanyola de Pesca Submarina. Club Perles Manacor. Malén Sart Bonnón, campiona del món individual i per equips. Club Perles Manacor.

TENNIS. Juan Carlos Chía, campió d'Espanya en la modalitat Special Olympics. Subcampió individual, campió de dobles unificats i campió per equips representant a Espanya als Special Olympics de Berlín. Lluís Mascaró, campió de Dobles i campió per equips, representant a Espanya als Special Olympics Berlín 2023. Artem Pandrak, subcampió d'Ucraïna. Mariia Protsenko, campiona de Balears infantil. Campiona al Torneig Tennis Europe de Coimbra a Portugal, campionat de dobles al torneig Tennis Europe a l'Academia Emilio Sanchez Vicario, campiona dels tornejos internacionals Ten Pro a la Rafa Nadal Academy. Tots ells del Club Tennis Porto Cristo. Dins la modalitat de tennis, l’Ajuntament de manacor ret homenatge a Rafel Nadal Parera per la seva participació als Jocs Olímpics de París.

BÀDMINTON: Biel Mascaró, campió de Balears absolut a Dobles Mixt, campió del master nacional de Canovelles de dobles, masculí sub-17 i 3r classificat al Master Nacional de Canovelles. Lea Casillas, campiona de Balears sènior d'individual femení, dobles femení i dobles mixt. Cristine Sturm, campiona de Balears sènior en dobles femení. Totes elles del Club Bàdminton Porto Cristo.

PÀDEL: Campiones de Balears: Ana Isabel Medina, Núria Pérez, Francisca Lladó, Carme Riera, Carme Fullana, Gemma Miró, Lorena Gómez, Catalina Garí, Núria Núñez, Tamara Nadal, Maria del Pilar Perelló, Maria Antònia Perelló, Antònia Nadal, Eva Padilla, Vanina Monteros, Apol·lònia Gomila, Miquela Riutort, Maria Bassa, Ramona Las Heras. Totes elles del Rafa Nadal Club.

ESCACS: Cristina Sureda, Campiona de Balears Sub 16. Unai Ibañez Cabrer, campió de Balears. Sub 10. Tots dos del Club Reis i Dames de Llevant.

HALTEROFÍLIA: Miquel Angel Caldentey del Club Pesas Ciutat de Palma com a tercer classsificat al Campionat d’Europa i campió d’Espanya de cilindre 140 kg.

FUTBOL SALA: L’equip sènior femení de l’AELM FISIOMEDIA, integrat per: Bàrbara Amer, Marina Febrer, Tània Fernandez, Ariadna Gil, Laia Gil, Andrea Grimaldo, Antònia Martínez, Vanesa Peña, Mireia Poquet, Andrea Stefania Salinas, Laura Vallejo, Eva Vera, Mireia Caldentey, Paulina Yordanova, Miguel Angel Rodríguez. Per el seu ascens a Autonòmica. Equip cadet, integrat per: Abel López, Antoni Tauler, Bernadí Puig, Jordi Reynés, Andrés Soriano, Pedro Jaume Ballester, Nil Mascaró, Iván Pelegrín, Pedro José Ballester, Tomàs Bernabé, José Luis Pelegrín, com a campions de Balears. Menció especial a Sergi Pérez, Miquel Àngel Soler i Lucas Trujillo per la seva convocatòria amb la selecció espanyola. Tots ells de l’AELM Fisiomedia de Manacor.

EQUITACIÓ: Mia Isabela Troncoso, del Club Equitació Manacor, com a campiona de Balears de Doma Clàssica. Catalina Mas Muntaner, del Mallorca Endurance Club, com a campiona d’Espanya de Horse riding.

TROT: Joan Xavier Riera, 2a posició de la Lliga Espanyola aprenents. Jaume Timo Vaquer. 2a posició a la Lliga Espanyola de Trot Muntat. Antònia Vaquer, 3a posició al Campionat europeu de Dames amateurs i 1a a la Lliga espanyola Amateur. Francisca Andreu, campiona d’Espanya al Torneig Club de Dames de Trot.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado