Des de l’Ajuntament d’Inca, durant aquests mesos s’ha dut a terme
L’Ajuntament d’Inca inicia l’1 d’octubre la campanya de recaptació voluntària dels tributs es gestionarà íntegrament des dels serveis municipals
En primer lloc, cal destacar que des de l’1 de gener de 2024 l’Ajuntament d’Inca gestiona de manera directa la recaptació i el cobrament dels imposts, multes i deutes dels ciutadans i ciutadanes inqueres
AGENCIA MANACORNOTICIAS 06/09/2024 - 09:58:00
Impost sobre instal·lacions de Transport d’Energia elèctrica, Gas i Aigua, així com les taxes de cementeri, clavegueram i la prestació patrimonial de residus.

L’Ajuntament d’Inca inicia l’1 d’octubre la campanya de recaptació voluntària dels tributs. Per tal d’ampliar el servei i facilitar l’accés de la ciutadania, els Serveis Tributaris d’Inca obriran ara també els horabaixes. Les persones físiques que no tenen domiciliats encara els seus tributs rebran una carta informativa per poder abonar els rebuts en el període voluntari de pagament.

L’Ajuntament d’Inca es prepara ja per la primera campanya de recaptació de tributs, que es gestionarà íntegrament des dels serveis municipals. «Durant tot l’any hem treballat de valent i afrontam aquest darrer trimestre de l’any amb les màximes garanties per tal de brindar una òptima cobertura a la ciutadania. Des del primer moment, el nostre objectiu ha estat sempre oferir un servei de proximitat, ràpid, eficient i àgil», explica el batle d’Inca, Virgili Moreno.

1 d’octubre al 2 de desembre. Els rebuts que es passaran a cobrament són el de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)

En primer lloc, cal destacar que des de l’1 de gener de 2024 l’Ajuntament d’Inca gestiona de manera directa la recaptació i el cobrament dels imposts, multes i deutes dels ciutadans i ciutadanes inqueres, una vegada finalitzat el conveni de col·laboració amb l'Agència Tributària de les Illes Balears. Per això, el Consistori de la capital del Raiguer va posar en marxa els Serveis Tributaris d’Inca (SETI) i una seu virtual a través de la qual la ciutadania té accés a la seva informació tributària i pot realitzar tots els tràmits de manera àgil i fàcil.

Així doncs, el període de pagament d’aquesta primera campanya de tributs abasta de l’1 d’octubre al 2 de desembre. Els rebuts que es passaran a cobrament són el de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), Impost sobre instal·lacions de Transport d’Energia elèctrica, Gas i Aigua, així com les taxes de cementeri, clavegueram i la prestació patrimonial de residus.

Des de l’Ajuntament d’Inca, durant aquests mesos s’ha dut a terme una important campanya per incentivar la domiciliació dels rebuts i, d’aquesta manera, facilitar els tràmits als inquers i les inqueres. No obstant això, atès que és la primera vegada que aquesta gestió es fa des de l’Ajuntament, s’enviarà una carta informativa al domicili de totes les persones físiques que encara no tenen domiciliat els rebuts per tal que puguin pagar-los.

De forma paral·lela, els Serveis Tributaris d’Inca obriran també els horabaixes els mesos de setembre, octubre i novembre. En principi, a partir de la pròxima setmana s’obrirà els dijous de 16 a 20 hores. Després, en octubre el servei s'ampliarà també als dimarts horabaixa, tot i que no es descarta que l’horari es pugui ampliar a més dies d’acord amb la demanda de la ciutadania. Per garantir una bona atenció és necessari sol·licitar cita prèviament a través de la web de l’ajuntament.

D’aquesta manera, els inquers i inqueres podran realitzar els tràmits de manera presencial o també de manera telemàtica. Es pot accedir a l’oficina virtual dels Serveis Tributaris d’Inca a través de la plana web https://inca.tributoslocales.es.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado