Foment del comerç local i singular: Reforçar la identitat de Manacor
L'Ajuntament de Manacor impulsa el Pla de Reactivació de l’activitat comercial urbana posicionar el municipi com a referent del comerç de proximitat a l'illa de Mallorca
Aquest dimarts 22 d'octubre, Manacor acollirà una jornada dedicada a abordar els reptes i oportunitats del comerç local a Mallorca. Amb el títol 'Eines per a la transformació del comerç a Mallorca'
AGENCIA MANACORNOTICIAS 21/10/2024 - 12:35:00
Cambra de Comerç de Mallorca i el suport de l'Ajuntament de Manacor, tendrà lloc a la Institució Pública Antoni M. Alcover, amb l'objectiu de fomentar el debat i la innovació dins el sector comercial.

L'Ajuntament de Manacor impulsa el Pla de Reactivació de l’activitat comercial urbana. El pla té com a finalitat millorar la competitivitat del comerç de Manacor i posicionar-lo com a referent en comerç de proximitat a Mallorca amb una mirada en la innovació, la cultura i la sostenibilitat.

L'Ajuntament de Manacor ha presentat avui el Pla de Reactivació de l'activitat comercial urbana, una ambiciosa estratègia que té com a objectiu revitalitzar el teixit comercial del municipi i posicionar Manacor com a referent del comerç de proximitat a l'illa de Mallorca. Aquest pla, desenvolupat en estreta col·laboració amb els sectors públic, privat i la ciutadania, pretén fomentar la competitivitat, la sostenibilitat i la singularitat del comerç manacorí.

- Transformació digital: Ajudar els comerciants locals a adaptar-se a les noves tecnologies i a digitalitzar els seus negocis, garantint-ne la competitivitat en un mercat en evolució.

El Pla es basa en una diagnosi de la situació actual, identificant fortaleses i oportunitats per al comerç local, així com les amenaces i debilitats que cal abordar. El comerç de proximitat, la transformació digital i la preservació dels valors del territori són pilars fonamentals d'aquest projecte, que inclou accions concretes per enfortir la presència del comerç local a les xarxes digitals, millorar la visibilitat de Manacor com a destinació comercial i impulsar la col·laboració publicoprivada.

La delegada de Promoció Econòmica, Paula Asegurado; el director de Focalizza, Oriol Cesena; i la tècnica de Comerç, Henedina Perelló; han presentat les línies mestres del Pla aquest dilluns en roda de premsa. El pla té com a finalitat millorar la competitivitat del comerç de Manacor i posicionar-lo com a referent en comerç de proximitat a Mallorca.

Els objectius clau del Pla es basen en:

- Foment del comerç local i singular: Reforçar la identitat de Manacor a través de la preservació dels establiments emblemàtics i la promoció de la compra de proximitat.

- Transformació digital: Ajudar els comerciants locals a adaptar-se a les noves tecnologies i a digitalitzar els seus negocis, garantint-ne la competitivitat en un mercat en evolució.

- Revitalització dels mercats: Posar en valor els mercats tradicionals del municipi, tot impulsant la seva modernització i atractivitat.

- Sostenibilitat i responsabilitat mediambiental: Promoure pràctiques comercials responsables, alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), contribuint a la lluita contra el canvi climàtic.

- Reforçar les sinergies entre l’activitat cultural i la comercial.

Accions concretes. El Pla de Reactivació de l'activitat comercial urbana té com a objectiu impulsar el comerç local i de proximitat. Aquest pla, que es desplegarà entre 2024 i 2029, inclou diverses accions concretes i campanyes de promoció, amb la participació activa del sector privat i la ciutadania. Concretament, es preveuen nou programes amb trenta-set actuacions.

Els diversos eixos d'actuació inclouen:

- Competitivitat: Transformació digital. Programes formatius perquè els comerços incorporin noves tecnologies.

- Preservació del comerç local: Campanyes per protegir i promoure els establiments emblemàtics (campanya referent: "Emblemàtics de Manacor").

- Creació d’una marca comercial amb l’objectiu de posicionar el comerç manacorí com a referent, destacant els valors de proximitat i sostenibilitat.

- Detecció i cens de locals buits. L’Ajuntament de Manacor ja ha duit a terme una primera fase del cens de locals buits de la ciutat de Manacor, en què ja se n’han detectat més de 500, el que representa un 12% del total. Aquesta tasca proporcionarà informació detallada que permetrà implementar polítiques específiques.

- Campanyes comercials per incentivar la compra local mitjançant activitats lúdiques i culturals en les zones comercials del municipi.

- Impuls a l'economia circular: es promourà l'adopció de pràctiques sostenibles en el teixit comercial local per convertir Manacor en un exemple d'economia circular.

Participació ciutadana i col·laboració. El pla es desenvolupa en estreta col·laboració amb els comerciants, associacions culturals i altres agents locals. També s'ha creat una comissió específica per fer el seguiment de les accions, amb la implicació de diversos sectors econòmics i culturals del municipi. Aquesta estructura participativa garantirà l'èxit de les accions i promourà un teixit comercial fort i unit.

Manacor, referent. L'Ajuntament de Manacor vol fomentar un comerç més competitiu, sostenible i adaptat als nous hàbits de consum. Amb la implantació d'aquest pla, es vol garantir que el municipi segueixi sent un referent en comerç de proximitat, a més de potenciar l'atractiu tant per als residents com per als visitants.

L'Ajuntament de Manacor reafirma el compromís amb el desenvolupament sostenible i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, oferint suport als comerços per fer front als nous reptes del sector i posicionar el municipi com un espai comercial viu i de referència no només al Llevant, sinó a tota Mallorca.

Jornada. Aquest dimarts 22 d'octubre, Manacor acollirà una jornada dedicada a abordar els reptes i oportunitats del comerç local a Mallorca. Amb el títol 'Eines per a la transformació del comerç a Mallorca', l'esdeveniment organitzat per la Cambra de Comerç de Mallorca i el suport de l'Ajuntament de Manacor, tendrà lloc a la Institució Pública Antoni M. Alcover, amb l'objectiu de fomentar el debat i la innovació dins el sector comercial.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado