GOB
Denunciam l’explotació il·legal dels serveis de temporada a les platges de Palma, Capdepera i Calvià per no haver-se publicat la licitació al BOIB
Platja de Son Moll de Capdepera en explotació des de fa mesos.
gobmallorca.com 25/06/2024 - 15:58:10

Denunciam l’explotació il·legal dels serveis de temporada a les platges de Palma, Capdepera i Calvià per no haver-se publicat la licitació al BOIB

Platja de Son Moll de Capdepera en explotació des de fa mesos.

Per a l’any 2024 quatre Ajuntaments de Mallorca havien de sol·licitar l’explotació dels serveis de temporada a les platges a la Direcció General de Costes i Litoral per haver finalitzat la vigència de l’anterior autorització a l’any 2023. Aquests Ajuntaments eren els de Palma, Capdepera, Pollença i Calvià. Per ara solament han sortit a informació pública a la web de la Direcció General de Costes i Litoral els projectes de les sol·licituds dels Ajuntaments de Capdepera, Pollença i Calvià. El projecte de Palma no ha sortit a informació pública.

Segons disposa el Reglament General de Costes a l’article 113.6, quan l’Ajuntament autoritzat vol explotar els serveis de temporada indirectament amb tercers encarregats, han de publicar l’anunci de la licitació i els plecs de condicions corresponents al butlletí oficial de la comunitat autònoma.

S’ha constat que els Ajuntaments de Palma, Capdepera i Calvià ja fa temps que varen fer les licitacions per a l’adjudicació dels diferents lots d’explotació dels serveis a les platges sense que hagin publicat al BOIB cap anunci de licitació. Vist que les platges d’aquests tres municipis ja fa temps que estan en explotació, s’ha de concloure que aquestes explotacions són il·legals per no haver-se seguit els tràmits reglamentàriament establerts.

Solament l’Ajuntament de Pollença va publicar l’anunci de licitació, sense els plecs, al BOIB del dia 20 d’abril.

A finals del mes de maig es va informar a la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua d’aquestes irregularitats, però a data d’avui no s’ha rebut cap resposta, ni sembla que s’hagi efectuat cap actuació per a fer complir la legalitat en l’explotació dels serveis de temporada a les platges dels tres municipis afectats.

 

Reciente
Visto
Comentado