Santanyí
La família del fotògraf Pep Sirer cedeix a l'Ajuntament de Santanyí una fotografia històrica de la Porta Murada
L'Ajuntament de Santanyí ha rebut la cessió d'una fotografia històrica de la Porta Murada, capturada l'any 1959 pel reconegut fotògraf felanitxer Pep Sirer.
ajsantanyi.net 23/10/2024 - 15:34:25

La família del fotògraf Pep Sirer cedeix a l'Ajuntament de Santanyí una fotografia històrica de la Porta Murada

L'Ajuntament de Santanyí ha rebut la cessió d'una fotografia històrica de la Porta Murada, capturada l'any 1959 pel reconegut fotògraf felanitxer Pep Sirer. Aquesta imatge va ser presa dos anys abans que Sirer obrís el seu estudi fotogràfic a Felanitx, i va resultar premiada en un concurs organitzat al municipi de Santanyí, on va rebre un premi de 2.000 pessetes.

La fotografia ja penja a la sala d'actes de la Casa Consistorial de Santanyí, com a testimoni de la història del municipi. A més, la família Sirer també ha cedit altres fotografies, preses durant una excursió que el fotògraf va fer l'any 1950 a Portopetro i Cala d'Or. Properament, es preveu la cessió d’altres imatges de Cala Figuera, fetes a finals dels anys 50.

Els fills del fotògraf, Xisco i Manuel Sirer, han estat els encarregats de lliurar personalment les fotografies a la batlessa de Santanyí, Maria Pons, qui ha agraït profundament aquesta generosa donació: “Estam molt agraïts a la família Sirer per aquesta cessió, que ens permet conservar i difondre una part de la nostra història local. Aquesta fotografia de la Porta Murada de 1959 és un autèntic tresor per al nostre municipi, i estam encantats de ja estigui penjada a la sala d’actes de l’ajuntament”.

Aquestes fotografies representen un llegat històric i cultural inestimable per a Santanyí, que permeten fer un viatge al passat del municipi i les seves localitats més emblemàtiques. L'Ajuntament continuarà treballant per preservar i posar en valor el patrimoni visual del poble.

 

Reciente
Visto
Comentado