CCOO
CCOO Ensenyament denuncia les queixes dels equips directius per la infravaloració i mala retribució
Les queixes són degudes a que la coordinació de menjador rebrà compensacions més altes que alguns membres de direcció malgrat la seva major responsabilitat i dedicació.
ib.ccoo.es 26/10/2024 - 14:16:43

CCOO Ensenyament denuncia les queixes dels equips directius per la infravaloració i mala retribució

Les queixes són degudes a que la coordinació de menjador rebrà compensacions més altes que alguns membres de direcció malgrat la seva major responsabilitat i dedicació

En la reunió celebrada avui sobre la gestió del menjador escolar, s’ha posat de manifest una realitat sorprenent: els coordinadors de menjador poden arribar a guanyar més que els membres dels equips directius, com el director, el cap d’estudis i el secretari del centre. Aquesta situació genera perplexitat entre els equips directius dels centres educatius, que observa una manca de coherència i un greuge en les retribucions a la vista de les responsabilitats assumides.

Per exemple, en algunes escoles, el coordinador de menjador pot arribar a percebre uns 540 € mensuals, una xifra gairebé equivalent al complement d’una directora d’escola, 570€, a més de les tasques pròpies de direcció, ha d’assumir coordinacions entre altres 70 funcions. A nivell de compensació, es fa evident que resulta més atractiu econòmicament ser coordinador de menjador que formar part de l’equip directiu, malgrat la complexitat més gran i dedicació que suposa aquesta última responsabilitat.

CCOO exigeix una revisió urgent per garantir una remuneració justa i digna pels equips directius que compleixi amb la seva funció essencial per a l'educació pública. Sense un reconeixement adequat, la gestió educativa corre el risc de patir una manca de personal qualificat, posant en perill la qualitat educativa i el benestar de la comunitat escolar.

 

Reciente
Visto
Comentado