Fundació Deixalles
Presentació de la IX Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca
Aquest dimarts 29 d'octubre, a les 11.45 h, es presentarà a l’Escola Superior de Disseny la IX Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca.
deixalles.org 26/10/2024 - 14:18:14

Presentació de la IX Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca

Aquest dimarts 29 d'octubre, a les 11.45 h, es presentarà a l’Escola Superior de Disseny la IX Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca. Aquesta iniciativa, que impulsaran la Fundació Deixalles, l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears amb la col·laboració del Consell de Mallorca, tindrà com a objectiu augmentar la consciència ciutadana, especialment entre els nous dissenyadors, sobre la problemàtica dels residus tèxtils.

La Marató se celebrarà el proper 15 de novembre al Centre Flassaders, amb una durada de 9 hores. Els participants hauran de dissenyar peces de roba utilitzant únicament roba procedent de la recollida selectiva. Aquesta activitat fomentarà la creativitat i la sostenibilitat, posant èmfasi en la reutilització de materials com a alternativa al consum de moda ràpida.

El reciclatge de roba és una pràctica clau en la lluita contra la sobreproducció i el malbaratament tèxtil. Cada any, es llencen tones de roba, sovint amb poc ús, fet que contribueix de manera significativa a la contaminació ambiental. Donar una segona vida a aquestes peces no només redueix els residus, sinó que també minimitza l'impacte de la producció de noves matèries primeres. A més, activitats com aquesta permeten als dissenyadors desenvolupar una mirada crítica cap al consumisme i promouen la moda ètica i responsable.

Les bases de participació i l'enllaç per a la inscripció es podran trobar a la pàgina web de la Fundació Deixalles i de l’Escola Superior de Disseny.

A l'acte de presentació hi participaran Francesca Martí Llodrà, Directora General de la Fundació Deixalles, Miquel Oliver Monserrat, Director de l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears, i Margalida Isabel Roig Catany, Directora Insular de Residus del Consell de Mallorca.

 

Reciente
Visto
Comentado