Per commemorar el 125è aniversari de la seva fundació.
Antònia Soler i Nicolau va presentar al saló d’actes de S’Agrícola Manacor el seu llibre “Cuina mallorquina de fa cent anys. El receptari de Margalida Frau Munar (1909-1986)”
N’Antònia va passar la paraula al xef, Miquel March, que amb aquesta frase, “Cuinar és estimar” va resaltar encara més, el llibre de n’Antònia i les receptes de la seva padrina.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 25/10/2024 - 10:47:25
El llibre es pot adquirir al restaurant Ca’n March i a la merceria “Fil i botons”. N’Antònia va convidar els assistents a un refresc i posteriorment va signar els llibres del qui l’havien adquirit, Com a cloenda Llorenç Femenías

Dimarts 22 d’octubre a les 20h en punt, n’Antònia Soler i Nicolau va presentar al saló d’actes de S’Agrícola, que estava ple de gom a gom, el seu llibre “Cuina mallorquina de fa cent anys. El receptari de Margalida Frau Munar (1909-1986)”.

Va encetar l’acte Llorenç Femenías, President de S’Agrícola i a continuació Antònia Soler va agafar les regnes i va parlar de la seva padrina Margalida Frau Munar, que era una modesta mestressa de casa que estava llogada a la cuina d’un general a la localitat mallorquina de Sineu. Margalida, en una llibreta, va arreplegar, entre receptes pròpies i manllevades, més de 150 receptes. En aquesta llibreta, amb notes personals, va mostrar com s’alimentava part de la Mallorca, i així com condimentaven les carns, els peixos i les verdures.

N’Antònia pronuncià la frase “Menjar és cultura” i per acabar, donà les gràcies a S’Agrícola, a l’editorial, a Miquel March i al fotògraf Joan Servera (d'Imatges), per haver restaurat unes fotos

N’Antònia Soler va contar com aquest receptari va quedar dins un calaix i, passant d’unes mans a altres; l’any 1992 va arribar a ella; que el va traduir i aquest any passat va tenir idea de fer un llibre i publicar-ho. N’Antònia va demanar consell al cuiner manacorí Miquel March, fent un pròleg molt bonic.

N’Antònia va passar la paraula al xef, Miquel March, que amb aquesta frase, “Cuinar és estimar” va resaltar encara més, el llibre de n’Antònia i les receptes de la seva padrina. Va parlar de la importància dels productes locals, de l’oli d’oliva, de cuinar amb els productes de temporada i de la importància del menjar sà. Va comentar també que en el llibre predominen les receptes de carn i verdures: Sineu és un poble d’interior i es trobava amb la dificultat d’adquirir el peix fresc.

N’Antònia pronuncià la frase “Menjar és cultura” i per acabar, donà les gràcies a S’Agrícola, a l’editorial, a Miquel March i al fotògraf Joan Servera (d'Imatges), per haver restaurat unes fotos, que formen part del llibre.

El llibre es pot adquirir al restaurant Ca’n March i a la merceria “Fil i botons”. N’Antònia va convidar els assistents a un refresc i posteriorment va signar els llibres del qui l’havien adquirit, Com a cloenda Llorenç Femenías va despedir l’acte i va convidar els assistents als actes de S’Agrícola, que tendran lloc els dies 2, 3, 7, 9 i 10 de novembre, per commemorar el 125è aniversari de la seva fundació.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado